سلام من علی کربلایی هستم و با سری مقالات خودمونی در خدمت شما دوستان هستم، این بار میخوام که درمورد اینکه هاست چیست که یکی از مهمترین المانهای طراحی سایت با همدیگه صحبت کنیم.
اگر نمیدونید که هاست چی هستش؟! اگر نمیدونید که چهجوری هاست خوب باید بخریم؟! اگر نمیدونید که حجم مناسب برای یک هاست چی هستش؟! و اگر میخواهید بدونید که محل سرور یک هاست کجا باشه بهتره ؟! این مقاله مناسب شماست.
هاست چیست ؟
خب اول از همه میریم سراغ تعریف هاست، هاست ( host ) به فضایی میگن که ما در محیط وب اختصاص میدیم تا محتویات وبسایت ما داخل اون بارگذاری بشه.
هاست دقیقاً مثل همون فلشی هستش که ما میزنیم به کامپیوتر و اطلاعات رو داخل اون میریزیم.
هاست ها هم دارای حجم هستند و این حجمها در انواع مختلفی مشاهده میشه.
با یک گشت و گذار ساده توی اینترنت متوجه میشید که هاستها ویژگیهای زیادی دارن و شرکتهای ارائه دهنده هاست اینقد این ویژگیها رو زیاد کردن که شما توی انتخاب هاست مناسب برای وبسایتتون دچار سردرگمی میشید.
همین الان بهتون بگم که نصف بیشتر این ویژگیها اصلاً به کارتون نمیاد و اکثرشون اصلاً واقعیت ندارد فقط برای اینکه شما را گول بزنند تا شما هاست رو از اون شرکت خریداری کنید و اکثر کسایی که اطلاعات زیادی از هاست ندارند متأسفانه به دام این نوع شرکتها می افتند.
هاست رایگان هاست ارزان !
متأسفانه کاربرانی که نابلد هستند یا اطلاعاتی در مورد هاست ندارن با دیدن تیتر بالا ترغیب میشود که اون هاست رو بخرن من همینجا به شما میگم که هیچ هاست رایگانی وجود ندارد!
تا حالا از خودتون سوال پرسیدین که چه دلیلی داره یک شرکت بیاد به شما هاست رایگان ارائه بده اصلاً برای چی باید یک هاست یا یک سرور که هزینه نگهداری ماهانش چندین میلیونه رو بیاد بهصورت رایگان در اختیار شما بذاره! سلام گرگ بی طمع نیست!
اصولاً شرکتها برای ارائه هاست رایگان خودشون سه تا دلیل دارند که من سه تا دلیل رو به شما میگم:
- ممکنه شرکت خودشون رو تازه تاسیس کرده باشند و برای جذب مشتری مجبور بشن هاست رایگان ارائه بدهند که این در بهترین حالت و بهترین دیدیه که میشه به یک هاست رایگان داشت.
- حالت دوم اینه که یه هاستی را بهصورت تستی بهتون می دن تا شما استفاده کنید تا اگه ازش راضی بودید و خدمات مناسبی داشت برید نسخههای بالاتر اون رو دریافت کنید و از اونها استفاده کنید.
- حالت سوم که بدترین نوع هاست رایگانه، اینه که بسیاری از شرکتهایی که هاست رایگان ارائه میدهد تصمیمشون اینه که حالا یک ویروس مخرب یا اطلاعات شما را به کار بگیرند و پیش خودشون نگه دارد و یا سوءاستفادههایی هم از این نوع اطلاعات بکنن مثلاً ممکنه که شما یک وبسایت میزنید بعد از یک مدتی کاربران خودتون رو جمع میکنید و تصمیم به ایمیل مارکتینگ دارید ولی متأسفانه میبینیم که عدهای دیتابیس شما دزدیدن و شخص سوءاستفاده گری از اونها استفاده میکنه که اکثراً توی هاست های رایگان این اتفاق میافته.
هاست های ارزان با یک پله ارتقا کمی بهتر از هاست های رایگان هستند و تفاوتشون با هاستهای ارزان این هستش که امنیتشون تا حدود خیلی خیلی کمی بهتر از هاستهای رایگان.
اگر وبسایت شما نوپا هستش و یا اطلاعات کمی داخل وبسایت تونه و یا دارید برای تست کردن طراحی وبسایت میکنید این نوع هاست مناسب شما هستن چرا چون هزینه بسیار کمی دارند و کار شماره راه میندازن.
ولی اگر تصمیم شما جدی که یک وبسایت حرفهای داشته باشید و یا الان وبسایت شما به مرحلهای جدی شدن نزدیک شده باید یک هاست مناسب وبسایت خودتون انتخاب کنید.
چگونه یک هاست فوقالعاده بخریم؟!
چند پاراگراف بالاتر من بهتون گفتم که هاست ها انواع مختلفی دارند هاست به منزله موتور برای یک ماشینه پس خیلی مهمه که چه قدرتی باشه و با چه سرعتی ما رو به جلو حرکت بده به همین خاطر ویژگیهایی که یک هاست خوب باید داشته باشه رو من برای شما بهصورت تیتروار آوردم و برای هرکدوم هم یه توضیح میدهم که شما بخوبی متوجه بشید:
1 – پنل مدیریت هاست
بر روی هاست خریداری شده حتماً باید یک پنل مدیریتی باشه تا شما بتونید تنظیمات خودتون رو روش اعمال کنید، دو تا پنل مدیریتی خیلی قوی داریم: دایرکت ادمین و سی پنل
کار کردن با این دوتا پنل مدیریتی ساده هستش ولی اگر نظر بنده رو بخواین کار کردن با پنل مدیریتی سی پنل (Cpanel) برای شما خیلی راحتتره و خیلی راحتتر میتونید با اون آشنایی پیدا کنید به همین خاطر یکی از ویژگیهای خوب یک هاست داشتن پنل مدیریتی سی پنل هستش.
توی سی پنل همه چی سر جای خودشه و قرار نیست که شما دنبال چیزی بگردید خیلی راحت تغییراتتون رو میتونید اعمال کنید و تنظیمات دلخواه تون رو به سادهترین و کوتاهترین زمان ممکن انجام بدید.
2 – حجم هاست شما
بیشترین مانوری که شرکتهای ارائه دهنده هاست روی محصولاتشون میدهند حجم هاست هستش حالا باید ببینیم که حجم هاست ما حداقل باید چقدر باشه و اصلاً چه مقداری مورد نیاز ما هستش
اگر یک سرچ ساده بکنید داخل اینترنت میببینید در بخشهای هاست رایگان و هاست ارزان حجمهای ارائهشده بین 100 تا 500 مگابایته.
اگر شما وردپرس رو از حالت فشرده خارج کنید و یک قالب ساده هم بریزید، تقریباً حجمی بین چهارصد تا پانصد مگابایت از هاست شما اشغال میشه.
حالا من از شما یک سوال میپرسم آیا 100 تا 500 مگابایت برای یک وبسایت کافیه؟!
خب مسلماً کافی نیستش، چرا، چون همین الان شما فقط قالب و وردپرس رو که نصب کردین حجم هاستتون پر شده و دیگه حجمی نمونده که شما المانهای دیگه وب سایتتون رو بهش اضافه کنید.
حجم مناسب یک هاست برای طراحی وبسایت شما حداقل 2 گیگابایت هستش حالا چرا 2 گیگابایت؟
بعد از اینکه ما طراحی سایتمون رو انجام بدیم حجم سایت ما تقریباً بین 500 تا 1 گیگابایت از فضای هاست مارو اشغال می کنه، حالا این وسط تقریباً 1 گیگابایت خالی میمونه که این 1 گیگابایت رو ما باید به بک آپ و پشتیبان گیری از وبسایتمون اختصاص بدیم تا اگه خدایی نکرده روزی مشکلی برای وبسایت ما پیش اومد بتونیم از طریق اون سایتمون رو دوباره احیا کنیم.
پس حداقل حجم پیشنهادی برای تهیه یک هاست 2 گیگابایته، حالا اگر تصمیم داشتید که بیشتر تهیه کنید موردی نداره خیلی هم خوبه و میتونید بک آپ گیری های بیشتری رو هم انجام بدین.
3 – آپ تایم سروری که هاست شما در اون قرار داره:
این مورد موردیه که متأسفانه خیلی از کاربران به این قضیه اصلاً دقت نمیکنن و بسیاری هم اصلاً نمیدونن تعریف آپ تایم سرور چی هستش؟!
سرورها برای تعمیرات گاهاً برای استراحت در طول روز، ماه و یا سال، ساعاتی، دقایقی و یا ثانیهای باید خاموش بشن تا مشکلشون برطرف بشه حالا به مقدار زمانی که سرور روشنه و داره خدماتدهی میکنه بهش میگن آپ تایم سرور.
خیلی از شرکتهایی که خدمات هاستینگ رو ارائه می دهند متأسفانه آپ تایم بسیار پایینی دارد و گاهاً بین 80 تا 90 % هستش حالا این یعنی چی؟ من یک توضیح خیلی ساده میدم تا برای شما کاملاً موضوع روشن بشه.
زمانی که سرور در حالت استراحت و یا تعمیرات هستش سایت شما از دسترس خارج میشه حالا تصور کنیم توی اون تایمی که سایت شما از دسترس خارج کاربران وارد سایت شما بشن، زمانی که آدرس سایت شما را وارد میکنند با خطای عدم دسترسی به وبسایت شما مواجه می شن! خب اینجا الان دو تا مشکل اساسی پیش میاد یکی اینکه کاربر اعتمادش را به وبسایت شما از دست میده و دوم اینکه گوگل وقتی میبینه سایت شما از دسترس نیستش به شما یک نمره منفی میده.
پس این خیلی مهمه که وبسایت شما 1 دقیقه از دسترس خارج باشه یا اینکه یک ساعت از دسترس خارج باشه. توجه کنید از شرکتی که هاستینگ رو ارائه میده حتماً باید آپ تایم بالای 99% باشه.
این نکته رو هم بگم که هر شرکتی گفت آپ تایم من صددرصد کاملاً داره دروغ میگه و اصلاً بهش اعتماد نکنید چرا چون هیچ شرکتی نیستش که بتونه آب تایم صددرصد رو ارائه بده.
4 – سرعت هاست شما
باز شدن سایت شما ارتباط مستقیمی با سرعت هاست شما داره، هر چقدر سرعت هاست سرور شما بیشتر باشه سایت شما سریعتر باز میشه و این نکتهای که باید توجه ویژهای به اون داشته باشید.
حتماً توجه کنید که پردازنده سرور شما چند هستس، یک هاست مناسب برای یک وبسایت معمولی حداقل باید یک CPU یا یک پردازنده دو هستهای مرکزی داشته باشه تا بتونه کار شمارو با سرعت خوبی انجام بده این نکته رو هم توجه کنید که اگر هاست شما به صورت SSD باشه کاملاً روی سرعت شما تاثیر میذاره.
هاست های SSD معمولاً از سرعت بیشتری برخوردار هستند و اگر مشکل هزینه و قیمت ندارین پیشنهاد میشه حتماً از هاست های SSD استفاده کنید.
سایت هایی که با هاست های معمولی طراحی شدن، معمولاً همزمان میتونن داخل سایت شما ده نفر آنلاین باشن و بیشتر از این مقدار سرعت سایت شما کند میشه پس اگه ورودی سایت شما زیاده پیشنهاد میشه که حتماً یک سرور اختصاصی تهیه کنید که توضیحات سرور اختصاصی را توی یک مقاله دیگه بهصورت کامل به شما دوستان میگم.
5 – محل سرور هاست شما
اینکه هاست وبسایت شما توی کدوم کشور قرار داشته باشه تاثیر بسیار زیادی توی سئوی وبسایت شما داره، بسیاری از افراد فکر میکنند که هاستهای خارجی بهتر از هاستهای ایرانی هستند درصورتیکه اصلاً اینطور نیستش.
اگر به قیمت هاست های خارجی توجه کرده باشید تقریباً نصف قیمت هاست های ایرانی هستند و همین امر باعث شده که بسیاری از مخاطبان خواسته های خارجی را استفاده کنند، ولی استفاده از هاستهای خارجی دو تا مشکل اساسی دارد که من بهتون میگم و خودتون تصمیم بگیرید که از کدام نوع هاست استفاده کنید ایرانی یا خارجی. اگر وبسایت شما داخل ایران طراحی شده و جامعه هدف شما هم ایرانیا هستن پس باید مکان هاست شما طبق الگوریتم لانه کبوتری گوگل داخل ایران باشه تا توی سرچ گوگل توی صفحات اول بتونید بیاید.
از نظر گوگل خیلی غیرمنطقی که شما مخاطبانتان ایرانی باشد ولی مکان هاست شما مثلاً توی آمریکا یا آلمان باشه! به همین خاطر توقعش اینه اگر مخاطبان شما داخل یک کشوری هستند مکان هاست شما هم باید همونجا باشه. مورد بعدی پشتیبانی این نوع هاست هستش، وقتی شما یک هاست خارجی میگیرید اگر به هر دلیل اون شرکت ارائه دهنده هاست ورشکست بشه و یا اصلاً سرور شما منحل بشه شما دیگه دسترسی به محتوای سایتتون رو ندارید.
6 – امنیت هاست شما
امنیت هاست خیلی مهمه، اینکه هاست شما دروپیکر داشته باشه و براحتی توسط هکر ها هک نشه خیلی مهمه چرا چون بسیاری از ماها اطلاعاتی از علم امنیت و کلاً مباحث امنیتی نداریم به همین خاطر خیلی مهمه که شرکت ارائه دهنده هاست اون امنیت رو برای ما تامین کنه تا خیالمون بابت این قسمت راحت باشه. حتماً توجه کنید که روی هاست شما پروتکل SSL قابل اجرا شدن باشه و اگر هاست رو خریدید حتماً این پروتکل رو فعال کنین.
پروتکل SSL باعث میشه که آدرس وبسایت تون از HTTP به HTTPS تبدیل بشه و اینجوری دیگه بین هاست و مرورگر مخاطب شما تمامی محتوا به صورت کدگذاری شده میشه و دیگه امکان هک کردن اون بسیار بسیار کم میشه.
نتیجهگیری
همیشه سعی کنید قیمت برای انتخاب هاستتون آخرین المان انتخابی باشه چون که قیمت زیاد نشون دهنده یک هاست خوب یا بد نیست البته این را منکر نمیشیم که خیلی از دوستان کم لطفی میکنند قیمتهای بسیار بالایی را برای هاست خوبشون ارائه میدن ولی شما باید توجه داشته باشید که یک هاست خوب خیلی مهمه و شدیداً روی کیفیت وبسایت شما تاثیر میذاره.
هر سوالی داشتین با آرانیک وب تماس بگیرین 🙂
جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید:
۰۲۱-۲۸۴۲۸۶۷۶ برای تماس مستقیم
۰۹۰۳۸۴۸۱۰۱۲ (فقط چت واتس اپ)
ایمیل: info@aranikweb.ir
2 پاسخ
ازکجا میشود اطلاعات بیشتری بدست آورد
سلام با مشاوران تیم آرانیک وب تماس بگیرید و راهنمایی کامل جهت خرید هاست به شما داده میشود.