مشاوره رایگان

۲۸۴۲۸۶۷۶ (۰۲۱)

آشنایی با وبسایت اسکیما Shcema

وب سایت www.Schema.org که اکثر افراد آن را به اختصار اسکیما می نامند، در واقع یک واژگان معنایی از یکسری تگ ها یا میکرو دیتا ها است که شما با اضافه کردن این تگ ها به HTML سایت خود، در واقع یک راهی ایجاد می کنید که موتور های جستجو نظیر گوگل بتوانند اطلاعات سایت شما را بخوانند و در نتایج جستجوی خود از آن ها استفاده کنند.

Schema markup چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟ در این مقاله به طور کامل درباره ی نشانه گذاری اسکیما توضیح داده شده است.

در واقع سایت Shcema حاصل همکاری بزرگترین موتور های جستجو مانند گوگل، یاهو، بینگ و یاندکس در سال 2011 است تا بتوانند هر چه بهتر و دقیق تر نتایج جستجو را به مخاطب نشان دهند، اگر بخواهیم یک مثال از کاری که سایت اسکیما برای شما بزنیم، به طور مثال شما در سایت گوگل به جستجوی بازاریابی درون گرا می پردازید و دو وب سایت برای شما به نمایش در می آید:

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید یکی از وب سایت ها توسط ستاره های زرد رنگ رتبه بندی شده است و تاریخ انتشار آن هم کاملا مشخص است، اما وب سایت دیگر نه با ستاره رتبه بندی شده است و نه تاریخ انتشار آن به نمایش در آمده است، این دو مورد یعنی افزودن تاریخ و ستاره جهت رتبه بندی کاری است که سایت اسکیما یا به اختصار اسکیما برای ما انجام می دهد. برای این کار کافی است که به طور مثال از کد پایین در وب سایت خود استفاده کنید:

<div itemprop=”aggregateRating” itemscope itemtype=”https://schema.org/AggregateRating”>

  <span itemprop=”ratingValue”>[Aggregate rating given]</span> stars –

  <span itemprop=”reviewCount”>[Number of reviews]</span> reviews

</div>

اما هر وب سایتی کد مخصوص به خود را دارد، شما برای وب سایت خودتان باید یک کد اختصاصی ایجاد کنید، احتملا در این لحظه از خودتان می‌پرسید که چگونه می توان چنین کد پیچیده ای را برای وب سایت خود ایجاد کنید؟

در جواب به شما می گوییم که گوگل به این موضوع فکر کرده و ابزاری رایگان برای ایجاد چنین کد هایی در اختیار عموم قرار داده، این ابزار Google’s Structured Data Markup Helper نام دارد که به شما در ساختن چنین کد هایی کمک می کند:

سایت Shcema
سایت Shcema

اما چه تفاوتی بین Shcema، میکرودیتا و داده های ساختار یافته یا structured data وجود دارد؟

به طور کل structured data یا داده های ساختار یافته یک سیستم جفت کننده حروف است که به آن ها ارزش می دهد تا به موتور های جستجو کمک کند و برای محتوای وب سایت شما به اصطلاح index ایجاد کند یا به عبارت دیگر محتوای وب سایت شما را طبقه بندی کند. میکرودیتا هم نوعی structured data است که با HTML5 کار می کند، و اما سایت اسکیما یک پروژه است که مجموعه خاصی از تعاریف را که توسط اکثر موتور های جستجو توافق شده است را برای تگ های میکرو دیتا ایجاد می کند.

آیا سایت Shcema نوعی جایگزین برای open graph به حساب می آید؟

در ابتدا open graph را برای شما تعریف کنیم: open graph هم درست همانند اسکیما نوعی نشانه گذاری است که توسط فیسبوک به وجود آمده است، فیسبوک از open graph برای تجزیه و تحلیل اطلاعاتی مانند تصاویر و توضیحات استفاده می کند.

سایت اسکیما یا اسکیما جزئیات بیش تری نسبت به open graph را در بر می گیرد، و به طور کل open graph جایگزین مناسبی برای اسکیما به حساب نمی آید، اما شما می توانید از هردوی آن ها در وب سایت خود استفاده کنید.

ارتباط سایت Shcema با بهبود وب سایت شما:

در ابتدای ساخت سایت اسکیما توسط موتور های جستجو، هدف آن ها از ساخت چنین سایتی، مبنا قرار دادن آن در رتبه بندی و رنک سایت نبود، آن ها چنین سایتی را ساختند که مفهوم و دقت نتایج خود را بالا ببرند.

اما در گذر زمان چنین کاری باعث افزایش نرخ کلیک توسط کاربران شد، که این افزایش خود بر روی سئو سایت بسیار تاثیرات مثبتی ایفا می کند. طوری که محققان باور دارند که شما با نشانه گذاری اسکیما به وب سایت خود می توانید 15 تا 30 درصد به مخاطبان خود بیافزایید.

آیا باید تمامی اطلاعات سایتتان را با اسکییما نشانه گذاری کنید؟

در جواب چنین سوالی می توان دو جواب در نظر گرفت، هم می توان گفت خیر، هم می توان گفت بله، چرا که موتور های جستجو مانند انسان ها نمی توانند اطلاعات را آنالیز کنند و آنالیز اطلاعات را تنها با نشانه گذاری اسکیما درک می کنند.

هر چه اطلاعات شما با اسکیما نشانه گذاری شود، هدف سایت شما هم برای موتور های جستجو آشکار تر می شود و آن ها اطلاعات بیش تری از وب سایت شما به دست می آورند.

اسکیما به چند نوع تقسیم بندی می شود؟

از انواع نشانه گذاری schema می توان به نشانه گذاری Shcema در محصولات، مقالات، روادیدی که قصد معرفی در سایتتان را دارید، دوره های آموزشی و … نام برد، به طور مثال اگر شما قصد معرفی یک رویداد مثل کنگره بین المللی را درسایتتان دارید.

می توانید از نام آن رویداد، تصویر آن، آدرس، کدپستی، تا تاریخ شروع و پایان آن را نشانه گذاری کنید، اما تقسیم بندی نشانه گذاری با اسکیما به همینجا ختم نمی شود، فرض کنید شرکت شما دارای یک اپلیکیشن است.

شما حتی می توانید برای آن اپلیکیشن هم با استفاده از اسکیما نشانه گذاری انجام دهید و نرخ استفاده از آن اپلیکیشن را بالا ببرید.

به طور مثال فرض کنید شما دارای یک اپلیکیشن هستید که در آن به فروش محصولات متنوع می پردازید.

شما می توانید تمامی اجزا نرم افزارتان را از سیستم عامل گرفته تا قیمت هر کدام از محصولاتتان را نشانه گذاری کنید.

آیا برای سایت های وردپرسی افزونه ای وجود دارد تا کد های اسکیما را به سایت اضافه کنید؟

امروزه سایت های وردپرسی بسیار مورد توجه صاحبان وب سایت ها قرار گرفته، وردپرس در خود افزونه های مختلفی دارد که هرکدام ویژگی خاصی را به وردپرس اضافه می کند.

دو افزونه WP SEO Structured Data Schema و All In One Schema Rich Snippets جزء افزونه های مجانی و رایگان وردپرس هستند که می توانید از آن ها جهت اضافه نمودن کد های اسکیما به سایت های وردپرسی خود استفاده کنید.

همچنین افزونه دیگری هم برای سایت های وردپرسی وجود دارد که schema pro نام دارد، اما تفاوت این افزونه نسبت به دو افزونه فوق پولی بودن این افزونه است.

جهت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید:

۰۲۱-۲۸۴۲۸۶۷۶ برای تماس مستقیم

۰۹۰۳۸۴۸۱۰۱۲ (فقط چت واتس اپ)

 ایمیل: info@aranikweb.ir

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

زنبیل خرید